„Já a můj dům budeme sloužit Hospodinu.“ Jozue 24:15

Oblíbený americký rozhlasový komentátor Paul Harvey napsal: „V době, kdy je populární být svému synovi kamarádem, já zůstanu otcem. Pokud mezi mými dětmi a mnou vznikne propast, budu se snažit, abych je pochopil, také se ale budu snažit, aby ony pochopily mě. Když řeknou, jak se věci mají, budu je poslouchat, i když se mi více líbilo, jak to bylo dříve. Jestliže se mým dětem někdy takové staromódní věci jako modlitba, studium Bible, bohoslužba a víra v Boha budou zdát přežité, povrchní nebo cokoli jiného, věřím, že mi Bůh pomůže, abych měl dost víry a mohl se za ně stále modlit, a slibuji společně s patriarchou Jóbem, že za ně přinesu další oběti.
S láskou, která panuje u nás doma, jim budu odpovídat na otázky týkající se životních skutečností, nad nahotou a oplzlostí ale odmítám mhouřit oči. Pokud by někdy došlo na experimenty s drogami nebo marihuanou, bylo by to v rozporu s každou mou modlitbou a prosbou. Chci, aby mé děti věděly, že dělám chyby, bývám pošetilý, pyšný a často nedůsledný. Nehodlám to ale používat jako omluvu pro své pokrytectví. Požádám je, aby mi pomohly se změnit a aby ode mne očekávaly, že já zase pomůžu jim.
Druzí možná hledají u lidí mladších třiceti let moudrost jak zapomenout na minulost a říct něco, co bude zachováno pro budoucí generace. Někteří možná nechají své potomky, aby doma rozhodovali o jídle, hudbě a výdajích domácnosti. Já ale zůstanu otcem.“