„Každý ať slouží druhým tím darem milosti, který přijal; tak budete dobrými správci milosti Boží v její rozmanitosti.“    1. Petrova 4:10

Bible říká: „Každý ať slouží druhým tím darem milosti, který přijal; tak budete dobrými správci milosti Boží v její rozmanitosti. Kdo káže, ať zvěstuje slovo Boží. Kdo slouží, ať to činí ze síly, kterou dává Bůh – tak aby se všecko dělo k oslavě Boží skrze Ježíše Krista“ (1. Petrova 4:10-11).
Někteří lidé si myslí, že k tomu, abys poznal, že jsi Pánem povolán, musíš prožít prozření podobné tomu, jaké zažil Pavel na cestě do Damašku. Ne, klíčem k poznání toho, co po tobě Bůh chce, je dar, který ti dal. Ne vždy můžeš být tím, čím bys chtěl, můžeš však být tím, k čemu tě povolal Bůh. Co děláš rád a dobře? Je tvou silnou stránkou hudba? Počítání čísel? Práce s dětmi? „Každému je dán zvláštní projev Ducha ke společnému prospěchu“ (1. Korintským 12:7). To znamená, že některé věci, které jiným připadají nudné, ti dodávají energii a obohacují tě. Bible říká, že Bůh staví „duchovní dům“ (viz 1. Petrova 2:5). A v tom domě máš své místo. To vyvrací mylnou představu, že když nemáš stejné nadání jako ostatní, nemáš hodnotu. Také to definuje tvou skutečnou odpovědnost a odstraňuje mýtus, že máš dělat všechno. Tvým cílem by mělo být zůstat v hranicích Božího plánu pro tebe. Takže, místo aby ses omlouval za to, že nemáš nějaké schopnosti, rozbal svůj dar od Boha a začni jej používat.