„Což jen u kmetů je moudrost a rozumnost pouze v dlouhém věku?“ Jób 12:12

Jedna starší dáma řekla: „Jednou z výhod dlouhého života je, že mohu předávat to, co jsem se naučila. Zpříjemněte mi tedy den tím, že mi dovolíte sdílet tři tajemství, která vám mohou zlepšit život.“ Pak nám předala skvělé rady:
1) „Čas je vzácný, tak ho nepromarněte. Když mi zemřel manžel, bydlela jsem u přátel. Ti se jednoho večera začali hádat, a nakonec spolu přestali mluvit. Já samozřejmě vím, že k hádkám dochází, s manželem jsme jich také pár zažili. V té chvíli jsem ale poprvé pochopila, že náš společný čas je drahý. Nepromarněte ho dohadováním o věcech, které přestanou být důležité, až váš milovaný odejde. Udělejte vše pro to, abyste žili v souladu. Dávejte lásku. Proč? Protože bez ohledu na to, jak dlouho jste spolu, lásky není nikdy dost.
2) Vytvářejte si vzpomínky a ukládejte si je jako dobré. Když se ohlédnu zpět, jsem Bohu vděčná za tolik nezapomenutelných okamžiků! Toho dne, kdy můj manžel zemřel, jsme se v poledne políbili jako pokaždé, když jsme se loučili. V půl šesté večer byl mrtvý. Vždycky jsem byla za ten poslední polibek vděčná. Takže si vytvářejte vzpomínky! Ne lítost.
3) Nezáleží na tom, co se stane, ale na tom, jak na to zareagujete. Každý den přináší nové výzvy, které prověří vaši lásku a přinesou rozhodování. Díky Kristu máte moc z každé zkoušky učinit příležitost k růstu. Život je plný zdánlivě nepříjemných událostí. Snažte se s nimi vypořádat tak, abyste se, až budete staří, mohli ohlédnout a říct: ‚Děkuji ti, Bože, za tu zkušenost, pomohla mi vyrůst.‘“
To je způsob, jak žít dobře a moudře!