„Stále se radujte, v modlitbách neustávejte. Za všech okolností děkujte…“        1. Tesalonickým 5:16-18

Abys mohl v životě kvalitně uspět, potřebuješ dobře zvládat příslušné dovednosti. Prodejce má stanovené kvóty, hudebník má zkoušky, terapeut radí jednomu depresivnímu klientovi za druhým, pilot musí celé hodiny sedět v kokpitu, kazatel nikdy nemá volno od přípravy kázání. A co teprve matka s malými dětmi, která musí čtrnáct hodin denně činit různá rozhodnutí, prát se s tvrdohlavostí svých dětí a snažit se být každému vším. Jak se naučit ovládat dovednosti potřebné pro život v hojnosti, který Ježíš zaslíbil (viz Jan 10:10)?
Pavel nám říká: „Stále se radujte, v modlitbách neustávejte. Za všech okolností děkujte…“ (1. Tesalonickým 5:16-18). Raduj se z věcí, jako jsou Boží zaslíbení, která se nikdy nemění, nemohou selhat a nezklamou tě. Když máš pocit, že to nezvládneš, modli se. A ještě lépe – žij s modlitbou v srdci! S každým nadechnutím říkej: „Důvěřuji ti, Pane. Předávám ti to, protože vím, že máš vše pod kontrolou.“ A nezapomínej děkovat. Připomínej si staré přísloví: „Reptal jsem, že nemám boty, dokud jsem nepotkal muže, který neměl nohy.“ Namísto stížností začni sčítat svá požehnání. Pamatuješ si, jaký byl tvůj život, než ses setkal s Ježíšem? Nebyly v něm dny, kdy sis myslel, že to nezvládneš? A vidíš, kde jsi teď!
Když Izraelci přešli moře, při ohlédnutí zpět prohlásili, že Hospodin je jejich silou, písní a spásou (viz 2. Mojžíšova 15:2). Není tím vším i pro tebe? Tak začni chválit Boha!