„Hospodinův anděl se položí táborem kolem těch, kteří se bojí Boha, a bude je bránit.“Žalm 34:8

V jakých dalších situacích ti Bůh může poslat na pomoc anděla?
1) Aby tě vytáhl z problémů. Lot žil v Sodomě, ve městě, které mělo být zničeno pro svůj hřích. Tehdy Bůh poslal anděly, aby Lota i jeho rodinu zachránili před nadcházející zkázou. Lot Boha uposlechl a přežil, jeho žena ale naneštěstí neposlechla a zahynula (viz 1. Mojžíšova 19).
2) Aby změnil tvůj životní směr. „Mojžíš pásl ovce svého tchána Jitra, … Tu se mu ukázal Hospodinův posel v plápolajícím ohni uprostřed trnitého keře. Mojžíš viděl, jak keř v ohni hoří, ale není jím stráven“ (2. Mojžíšova 3:1-2). Mojžíš si myslel, že jeho život je u konce. Začínal v paláci, ale skončil na pastvině. Nicméně každá zkušenost, dobrá i špatná, ho připravovala na to, aby se mohl stát vůdcem největší migrace v dějinách.
3) Když čelíš své největší výzvě. Aby Izrael mohl vstoupit do země zaslíbené, musel nejprve dobýt Jericho, její největší město. Jozue neměl ponětí, jak to udělat. A tehdy mu Bůh poslal anděla s plánem, který doslova zbořil hradby (viz Jozue 5:14).
4) Když jsi ze sebe vydal všechno a máš chuť skončit. Po svém velkolepém vítězství nad Baalovými proroky na hoře Karmel byl Elijáš pronásledován na rozkaz královny Jezábel. Co to s ním udělalo? „‚Už dost, Hospodine, vezmi si můj život…‘ Pak pod tím keřem ulehl a usnul. Tu se ho dotkl anděl a řekl mu: ‚Vstaň a jez!‘“ (1. Královská 19:4-5).
Bůh i dnes posílá své anděly v přestrojení, aby nám pomohli.