„Zatímco jsem byl zaneprázdněn…“ 1. Královská 20:40, přel. z angl.

Slovo zaneprázdněn je v Písmu použito pouze jednou: „Zatímco jsem byl zaneprázdněn děláním něčeho jiného, vězeň zmizel!“ V tomto příběhu Bůh soudí někoho za to, že zapomněl, co je důležité a přestal věnovat tomu důležitému pozornost.
V roce 1992 časopis Fortune uvedl „Největší hloupé podnikatelské chyby v roce 1991“. Zde je jedna z nich. V úsilí o jednotnou spolupráci dosáhlo AT&T dohody s Con Edison, dodavatelem energie v New Yorku. Ve smlouvě se prohlašovalo, že kdykoliv budou překročeny požadavky na energii, elektrická síť AT&T sníží své požadavky na Con Edison tak, že přepne na svou vlastní elektrárnu, odpojí některá svá zařízení a bude čerpat elektřinu z vlastních generátorů ze své elektrárny na Thomas Street 33 v Lower Manhattan. 17. září AT&T jednala v souladu s dohodou. Ale když její vlastní generátory naskočily, nárůst energie odpojil některé vitální usměrňovače proudu, které obsluhovaly 4,5 miliónů vnitrostátních telefonátů, 470 000 mezinárodních telefonátů, 1 174 vnitrostátních letů přepravujících 85 000 cestujících a všechny komunikační systémy propojující dopravní spínače na letišti v La Guardia, na Kennedyho letišti a na letišti Newark. Byl to obrovský zmatek! Alarmy na Thomas Street station 33 zvonily bez povšimnutí po šest hodin. Proč? Protože zaměstnanci AT&T zodpovědní za usměrňování proudu byli pryč – účastnili se jednodenního semináře o tom, jak zvládat nouzové situace!
Bible říká: „Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako „lev řvoucí“ a hledá, koho by pohltil“ (1. Petr 5:8). Když tě satan nemůže „pohltit“ čelním útokem, spokojí se s tím, že tě odvrátí věcmi, na kterých tolik nezáleží. Proto se nenech odvrátit.