„Blahoslavený člověk, který obstojí ve zkoušce…“ Jakub 1:12

Zde jsou tři klíče k vítěznému životu:
1) Vytrvalost. George Campbell Morgan, britský evangelista, doktor teologie a londýnský pastor, vypráví o muži, jehož dům, ve kterém praktikoval svou živnost, vyhořel až na základy. Další den ráno umístil doprostřed ohořelých rozvalin nápis, který říkal: „Všechno ztraceno kromě manželky, dětí a naděje – obchod bude otevřen zítra ráno jako obvykle.“ Proto se znovu vzchop! „Blahoslavený člověk, který obstojí ve zkoušce; když se osvědčí, dostane vavřín života…“ (Jakub 1:12).
2) Cíl. Helen Keller, celosvětově uznávaná americká spisovatelka, napsala: „Mnoho lidí má špatnou představu o tom, co je podstatou opravdového štěstí. Nelze ho dosáhnout skrze vlastní potěšení, ale skrze skutečnou oddanost hodnotnému cíli.“ Ježíš řekl: „Vždyť ani Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil…“ (Marek 10:45). Nemodli se za štědré srdce, buď štědrý – a tvé srdce a tvé jednání budou v souladu. Dokud budeš rozsévat, Bůh ti bude dávat semena (viz 2. Korintským 9:10).
3) Nadhled. Tvé zklamání se může změnit v Boží poslání. „Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin“ (Přísloví 16:9). Vzpomeň si, jak ústřice vytváří perlu! Když se zrnko písku dostane do její škeble, ústřice obaluje zrnko písku dalšími a dalšími krásnými vrstvami, dokud nevznikne perla. Jeden básník napsal: „Tento příběh má morální ponaučení – není snad velkolepé, co ústřice dokáže udělat se zrníčkem písku? A co všechno bychom mohli my, kdybychom jen začali, udělat s některými věcmi, které se dostanou pod kůži nám!“ Podívej se na věci správným pohledem. Pokus se vidět Boha, jak pracuje v tom, čím dnes procházíš!