„… ať ve všem dorůstáme v Krista.“ Efezským 4:15

Duchovní růst se neděje automaticky. Musíš toužit po růstu, rozhodnout se růst, těšit se z něj a být ukázněný. „Ale můj život je příliš těžký,“ řekneš. Mnoho lidí na tom bylo hůř než ty a dorostli do duchovní dospělosti. A mnoho lidí na tom bylo lépe a zůstali zaseknutí v duchovním dětství. To proto, že pochybovali o své schopnosti růst, nechávali se unášet proudem, kamkoliv je nesl, nebo zdržovali svůj růst s myšlenkou: „Dostanu se k tomu, až se věci změní.“ Ale to se nikdy nestane.
Růst vždycky začíná rozhodnutím. „‚Pojď za mnou!‘ On vstal a šel za ním“ (Matouš 9:9). Matouš nerozuměl všem důsledkům svého rozhodnutí; prostě se rozhodl následovat Ježíše. To je vše, co potřebuješ k tomu, abys mohl začít: rozhodnutí. Nic neformuje tvůj život tak, jako rozhodnutí, která děláš. Pokud chceš vědět, kým budeš za dvacet nebo třicet let, prozkoumej závazky a priority, které určují tvůj život. Je to v okamžiku závazku, kdy se většina z nás míjí s tím nejlepším, co pro nás Bůh má. Protože se obáváme k něčemu se zavázat plnohodnotně, děláme mnoho polovičatých závazků a nakonec jsme frustrovaní, protože si vybíráme špatné věci. A když se věnujeme špatným věcem, později toho hořce litujeme.
Každá volba má následky, proto vybírej moudře. Podobnost Kristu je výsledkem dělání rozhodnutí, jaká by dělal Kristus, a potom závislosti na něm, aby ti pomohl tyto volby naplnit. „… oblecte nové lidství, stvořené k Božímu obrazu ve spravedlnosti a svatosti pravdy“ (Efezským 4:24).