„Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí.“ Filipským 2:13

Jestliže rozpoznáš a naplníš svůj Bohem daný životní úkol, osvobodíš se od pocitu selhání a budeš schopen přestat se starat o to, co si myslí druzí. Proč? Protože tvůj pocit vlastní hodnoty už nebude záležet na lidech, ale na Bohu! Musíš ale udělat tyto tři věci:
1) Buď upřímný ohledně svého obdarování a uznej své hranice. Neprocházej životem jako člověk, který je sám sobě cizí. Poctivě ohodnoť své silné a slabé stránky; klaď si tvrdé otázky a buď ochotný žít s odpověďmi na ně, i když to bude znamenat, že budeš muset některé věci pustit. Michael Novak napsal: „Bůh ví, co v nás je, protože to byl on, kdo to tam vložil. Teď očekává, že s tím něco uděláme.“ Každý z nás dostal životní povolání a šťastní jsou ti, kdo ho najdou a naplní.
2) Dovol Bohu, aby na tobě pracoval. Amatérští hrnčíři někdy omezují potenciál hlíny, protože v ní vidí pouze květináč. Mistři hrnčíři ale vidí mnohem více; oni vědí, co se z ní dá udělat. Sleduj je. Nejenom že dávají hlíně tvar, oni uvolňují tvar, který už je uvnitř. To je to, co s námi dělá Bůh.
3) Rozpoznej svůj zdroj. Naplnění životního úkolu začíná poznáním touhy, kterou do tebe Bůh vložil. „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí“ (Filipským 2:13).
Kdo v tobě pracuje? Bůh! Odkud pocházejí tvoje touhy? Od Boha! Odkud pocházejí tvoje schopnosti? Od Boha! Učiň v tomto roce z poznávání Boha a chození v jeho stopách svou nejvyšší prioritu.