„S radostí vyjdete a budete vedeni v pokoji.“ Izajáš 55:12

Bůh nám svou vůli sděluje několika způsoby. Jedním je pocit „pokoje“, že děláme správnou věc. Pavel napsal: „A ve vašem srdci ať vládne pokoj Kristův…“ (Koloským 3:15). To znamená, že by ses měl řídit „pravidlem pokoje“. Dále napsal: „A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl…“ (Filipským 4:7). K tomu, abys měl v dané věci pokoj, nepotřebuješ znát odpověď na všechny otázky.
Generál Eisenhower stál před zodpovědností učinit jedno z nejdalekosáhlejších rozhodnutí, jaké kdy jednotlivci příslušelo – změnit v posledním okamžiku datum Dne D (vylodění spojeneckých vojsk v Normandii). Kdyby se tehdy rozhodl špatně, mohly zahynout tisíce spojeneckých vojáků. Zažíval neskutečný tlak! Byl však nejvyšším velitelem a byl jediný, kdo mohl rozhodnutí učinit. Zpětně o tom napsal: „Věděl jsem, že nemám potřebnou moudrost. Obrátil jsem se k Bohu a prosil jej, aby mi tu moudrost dal. Poddal jsem se mu, a on mi dal jasné vedení. Dal mi nahlédnout, co je správné, a dal mi odvahu učinit rozhodnutí. A konečně mi dal do mysli pokoj s vědomím, že když mne k rozhodnutí přivedl on sám, mohu výsledek nechat na něm.“
Prožíváš úzkost, protože musíš dnes učinit nějaké rozhodnutí, které zasáhne nejen tebe, ale i druhé? Dnešní slovo pro tebe zní: Modli se, důvěřuj Bohu, že tě vede, a požádej ho o pokoj. Potom jednej a věř ve správný výsledek.