„Tento poklad…je od Boha.” 2. Korintským 4:7 (přel. z angl.)

Víte, že máte v sobě poklad? Bůh ho tam vložil. Jsou to vaše jedinečné kvality a oheň ve vaší duši. Možná život vylije studenou vodu na ten oheň, ale Bůh ho může znovu roznítit. Všimněte si, ten poklad ve vás je „od Boha”, a co On vlastní, to chrání, živí a použije si ke své slávě. Ale Bůh je moudrý podnikatel; když investuje, očekává výnos!
Říká se zde, že nejbohatším místem na světě nejsou ropná pole v Kuvajtu, ani diamantové doly v jižní Africe. Ne, největší vklady leží na vašem místním hřbitově. Pod touto svatou půdou jsou pochovány sny, které se nikdy nenaplnily, písně, které nikdy nebyly zpívány, knihy, které nikdy nebyly napsány, myšlenky, které nikdy nebyly sdíleny, vynálezy, které nikdy nebyly patentovány, plány, které se nikdy nedostaly z rýsovacího prkna něčí mysli, a záměry, které se nikdy nenaplnily. Pouze malé procento těch, kteří žijí na této planetě, objeví a naplní svůj skutečný potenciál. Chceš být jedním z nich? Zeptej se sám sebe: „Kdo jsem? Proč mě Bůh postavil sem? Kolik mám potenciálu? Jak mohu zlepšit své schopnosti k Jeho slávě?” Mezi odpověďmi na tyto otázky leží klíče k naplněnému životu.
Pokud jsi ještě nenašel smysl svého života, mluv o tom s Bohem. „Všechno…v něm nachází svůj smysl” (Koloským 1:16, přel. z angl.). Než jsi vyslovil své první slovo nebo udělal svůj první krok, Bůh už měl plán pro tvůj život. „Ale já jsem tak selhal.” Možná, ale je úžasné, co Bůh může udělat s rozbitým životem, když mu dáš všechny jeho části!