„Nedělejte si tedy starost o zítřek…” Matouš 6:34

Všechno, co se může pokazit, se pokazí. Váš dospívající si nechá propíchnout nos, pes se vyzvrací na koberec, rozbije se záchod a z auta něco teče. Není divu, že jste ve stresu! Když vás život drtí, pamatujte, že:
1) Bůh vás stále vidí. Když věci vypadají špatně, vzpomeňte si, že Bůh je větší než váš problém: „Nedělejte si tedy starosti o zítřek; zítřek bude mít své starosti. Každý den má dost vlastního trápení” (Matouš 6:34).
2) Nepomýšlejte na odchod! Pokaždé, když se dostanete do bodu zlomu, je to zkouška. Máte před sebou sérii možností, které přispějí buď k tomu, že odejdete nebo vytrváte až do vítězství. Pavel byl bičován, uvržen do vězení, ztroskotal a utekl z města, ale odmítl vzdát se okolnostem a nakonec byl schopen říci: „Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval” (2. Timoteovi 4:7).
3) Neberte to, pokud na tom není napsáno vaše jméno! Stres přichází z řízení druhých a přijímání zodpovědností, které nejsou vaše. Stanovte si jisté hranice. Pokud nevíte, co je přiměřené, požádejte Boha, aby vám ukázal, jak moc máte být zapojeni do životů přátel a rodiny.
4) Váš bod zlomu může být začátkem průlomu. Slyšeli jste někdy výraz „probourat zeď”? Například někteří běžci ho používají, když jsou vyčerpaní a mají chuť to vzdát. Ale ostřílení atleti vědí, že když vydrží tu bolest, tak chytí druhý dech a dojdou až k cíli. Tak vydržte běžet; s Boží milostí to zvládnete!