„Radostného dárce miluje Bůh.“  2. Korintským 9:7

Bible říká: „Kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet. Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí, ani z donucení; vždyť radostného dárce miluje Bůh. Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete; a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo… Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří“ (2. Korintským 9:6-11).
Jste radostným či bojácným dárcem? Ne, že bychom byli lakomí či nechtěli podporovat Boží dílo, jen se obáváme toho, že když se nepostaráme o vlastní zájmy sami, nepostará se o ně nikdo. Ale takový strach je iracionální! Jako kdyby farmář ze strachu, že přijde o svou setbu, raději vůbec neosel svá pole. Nehromaďte si semena, které Bůh zamýšlí zasít pro sklizeň, kterou má pro vás připravenu. Boží zaslíbení pro vás je: „Kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet.“ Když se pro vás stane dávání Bohu hlavní prioritou, nemusíte se bát. Ježíš řekl: „Hledejte především Jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:33). Když se snažíte být věrným pro Jeho království, Bůh slibuje, že „dá vzrůst vaší setbě“. A ještě lépe: „Vším způsobem budete obohacováni.“ Když je Bůh vaším partnerem, odměňuje vás hojně za každý dobrý skutek.
Když se podíváte na své peníze z Boží perspektivy, zjistíte, že se nemusíte bát toho, že dáte příliš mnoho, ale spíše toho, že zasejete příliš málo!