„Áronova hůl…vypučela…rozkvetl květ…“  4. Mojžíšova 17:8

V Izraeli bylo nutně zapotřebí nového vedení. Tak Bůh přikázal staršímu z každého kmene, aby přinesl dřevěnou hůl s jménem kmene na holi, a nechal ji přes noc ve stanu setkávání. Řekl: „Hůl muže, kterého vyvolím, vypučí“ (4. Mojžíšova 17:5). Dalšího rána Áronova hůl „vypučela…rozkvetl květ.“
Prosím, všimněte si:
1) Čí hůl rozkvetla; Áronova! Bůh si očividně nevybírá vedoucí kvůli tomu, že jsou dokonalí. Áronova minulost zahrnovala vyrobení zlatého býčka, kterého Izrael uctíval, a pak Áron sám sebe obhajoval tím, že říkal: „Ta kráva prostě sama vyšla z ohně.“ Vybrali byste si někoho takového? Bůh to udělal. To proto, že slyší pláč našich srdcí a vidí v nás kvality, které může použít pro naplnění svých záměrů. Mějte to na paměti pro příště, až vás zklame nějaký vedoucí. A pamatujte si to pro případ, že Bůh povolá k vedení vás.
2) Kde hůl rozkvetla; v Pánově přítomnosti. Určité věci se stanou pouze v Boží přítomnosti. V Áronově případě vycházková hůl ožila ve „stanu setkávání, …tam, kde se s vámi setkávám“ (4. Mojžíšova 17:4). Haló, přehodnoť své priority. Stanov si čas, kdy se budeš setkávat s Bohem každý den, a dodržuj to. Když to neuděláš, nezvládneš to!
3) Kdy hůl rozkvetla; ve tmě. V knize Genesis čteme: „Byl večer a bylo jitro, den první“ (Genesis 1:5). Všimni si, Bůh začíná tvůj den se zkušeností noci. Kvůli tomu, aby tvá víra rozkvetla, musí se nejdříve vyklubat ve tmě. Skutečná víra klíčí pouze v protivenství, takže pokud se snažíš uniknout, připravuješ se o příležitost posunout se do vyšších oblastí víry.