„Důvěřuj Hospodinu celým srdcem, na svoji rozumnost nespoléhej.“ Přísloví 3:5

Sledovali jste někdy někoho, jak se učí chodit o berlích? Je to boj! Někdy vidíte, jak se pokouší udržet rovnováhu na jedné noze, nebo odpočívá o 100 kroků dále na ulici, jeho ruce jsou odřené a bolavé. Chození o berlích může být vyčerpávající; stejně tak může být vyčerpávající spoléhat na vlastní rozumnost.
Pokud chceš, aby se ti špatně dařilo, vynech Boha. Pokus se vyřešit věci pouze podle vlastního úsudku. Když narazíš na tvrdou zeď, zkus něco jiného. Když se nikam nedostaneš, použij logiku, potom panikař. Pravda je taková, že někteří z nás jednají, jakoby byli zvyklí na obavy. Žijeme takovým způsobem už tak dlouho, že nejsme schopni to vidět a uvědomit si to. Když jedna obava zmizí, nahradíme ji jinou. Máme jich celou řadu u našich dveří, protože náš nápis říká: „Všichni vítáni!“ Je to jako bychom si je rádi udržovali, ale Ježíš řekl, že ničí život a připravují o energii. Natolik udržují tvou pozornost zaměřenou na to, co potřebuješ, nebo co se bojíš ztratit, že nemáš čas radovat se z toho, co máš (viz Matouš 6:25). To není život!
Místo starání se začni žít podle Písma: a) „netrapte se žádnou starostí“; b) „modlete se a proste Boha o všechno, co potřebujete“; c) „vždycky vzdávejte díky“; d) „Boží pokoj bude střežit vaše srdce a mysl“ (Filipským 4:6-7, přel. z angl.). Dej se do toho; zkus Boží způsob!