„Půjdeš-li ohněm, nespálíš se.“    Izaiáš 43:2

Rozvod je jako amputace; přežiješ, ale cítíš se, jako by tě bylo méně. A je to horší, pokud jsi nechtěl rozvod, nebo máš pocit, že sbor tě opustil a v ničem ti nepomohl. Tak jak můžeš „projít ohněm a nespálit se“? Tak, že budeš dělat čtyři věci:
1) Odpusť sám sobě. „Já, já sám vymažu kvůli sobě tvoje nevěrnosti, na tvé hříchy nevzpomenu…“ (Izaiáš 43:25). Bůh odpouští a zapomíná, a dá také tobě milost odpustit sám sobě.
2) Odpusť těm, kteří tě zranili. Odpuštění je moc, kterou máš vždy nad kýmkoliv, kdo tě zranil. Tak nepřestávej odpouštět, dokud tě minulost nepřestane kontrolovat. Učiň z odpuštění svůj trvalý postoj! Pouze skrze odpuštění a zapomenutí se toho můžeš zbavit a posunout se dopředu.
3) Věnuj tomu čas. Nedělej teď žádné velké změny. Jsi na emocionálním parním válci, kolísajícím mezi tím, že chceš bývalého partnera zpět a zároveň chceš, aby trpěl. Jsi zranitelný poznámkami druhých lidí a snadno přitahován kýmkoliv, kdo ti věnuje pozornost. Zpomal! Zdraví lidé dělají dobré volby, tak si udělej čas na čtení Božího Slova, modli se, hledej radu a dovol sám sobě, aby z tebe byl učiněn celistvý člověk.
4) Začni vracet zpět. „Vždyť Hospodin, váš Bůh, je milostivý a slitovný a svou tvář neodvrátí od vás, když se k němu navrátíte“ (2. Paralipomenon 30:9). Když si uvědomíš, že Bůh se k tobě neobrátil zády, uschopní tě to k tomu, že „můžeš těšit ty, kteří jsou v jakékoliv tísni, tou útěchou, jaké se nám samým dostává od Boha“ (2. Korintským 1:4). Když se to stane, staneš se celistvým, tvoje budoucnost se stane jasnou a tvé možnosti budou neomezené.