„Po šesti dnech vzal s sebou Ježíš Petra, Jakuba a jeho bratra Jana a vyvedl je na vysokou horu…“    Matouš 17:1

Všimni si tří věcí:
1) Ne každý má příležitost vystoupit na horu. Ježíš si vybral tři, kteří s Ním šli. Nevzal s sebou všechny a nevysvětlil, ani se neomluvil těm učedníkům, kteří zůstali dole. Bůh nás miluje všechny stejně, ale nedává nám všem stejný úkol nebo stejné zkušenosti. Bůh povolává, ne my, tak mu důvěřuj, On ví, co dělá.
2) Ti, kteří jdou na horu, nejsou nutně moudřejší nebo duchovnější. Poté, co Petr viděl Ježíše zahaleného v záři Boží slávy, vyhrknul: „Postavme zde tři stany.“ Petr byl ryzí, ale byl ryzí špatným způsobem. Braň se pokušení mluvit místo čekání a naslouchání tomu, co Bůh chce říci. Nebuduj svou službu na zkušenosti, kterou jsi učinil s Bohem a jež byla určena k tomu, aby tě osobně zbudovala, ale nebyla určena k tomu, aby se stala hlavním tématem a důrazem tvého života.
3) Božím plánem je zdůraznit Ježíše, ne tebe a je to lekce, kterou se musíme učit stále znovu a znovu. „Ještě nedomluvil a hle, světlý oblak je zastínil a z oblaku promluvil hlas: „Toto jest můj milovaný Syn, kterého jsem si vyvolil; toho poslouchejte.“ Když to učedníci uslyšeli, padli tváří k zemi a velmi se báli… Oni pozvedli oči a neviděli už nikoho jiného, než Ježíše samotného“ (Matouš 17:5-8). Největší výzvou tvého života je dostat se na místo, kde se nezaměříš na nic jiného „než na Ježíše samotného“. Ten nejdůležitější vztah, který máš, je vztah s Ním. Ten jediný plán, který bude dobře fungovat, je ten, který ti dá On. A síla naplnit tento plán přichází od Něj samého.