„…všechny viny nám odpustil. Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám…jej přibil na kříž.“    Koloským 2:13-14

Jak by se ti líbilo, kdyby tvůj seznam hříchů a nedostatků byl zveřejněn? Nepříjemná myšlenka, že? Existuje takový seznam? Ano, existuje a je dlouhý. Podrobně popisuje všechna tvoje špatná rozhodnutí, nenávistné skutky, postoje neodpuštění, předsudky, chamtivost, smyslnost, lži. Bible říká, že Bůh je všechny zaznamenal. Ale ty jsi nikdy ten seznam neviděl, že? Ne, a nikdo jiný také ne. To proto, že: „…všechny viny nám odpustil. Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám, a zcela jej zrušil tím, že jej přibil na kříž.“ I když velmi dobře věděl, že cena za naše hříchy je smrt: „Kristus dal svůj život jednou provždy za hříchy, spravedlivý za nespravedlivé, aby nás přivedl k Bohu“ (1. Petrova 3:18). Všimni si slov „odpustil“ a „vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám“. Pokud tato slova nenadchnou tvou duši, tak ji už nenadchne nic!
Ježíš odložil stranou svá božská roucha a oblékl si naše hříchem ušpiněné oděvy hanby: hanby z toho, že visel nahý před svými přáteli a rodinou; hanby ze selhání tam, kde to na chvíli vypadalo, že satan je vítěz a Ježíš poražený; hanby z našich přestoupení, když „On na svém těle vzal naše hříchy…abychom…byli živi spravedlnosti“ (1. Petrova 2:24).
Existuje nějaké omezení pro Jeho lásku? Pokud ano, pak cizoložník David je nikdy nenašel, ani pronásledovatel Pavel, ani lhář Petr, ani zloděj, který visel vedle Něj na kříži. A ty je také nenajdeš. Když Ježíš zvolal z kříže: „Je dokonáno,“ Bůh napsal: „Plně zaplaceno,“ za každý hřích, který kdy spácháš – od kolébky po hrob!