„Dávejte a bude vám dáno…“ Lukáš 6:38

Když přijde na dávání, Bible nás jasně učí dvěma věcem:
1) Máme dávat a očekávat, že přijmeme! Řekneš: „Když více dostanu, více dám.“ Ne, je to naopak. Ježíš řekl: „Dávejte a bude vám dáno; dobrá míra, natlačená, natřesená, vrchovatá, vám bude dána do klína“ (Lukáš 6:38). Míra tvého dávání určuje míru toho, co přijmeš. Tak prolom své bariéry strachu a vyzkoušej Boha, On tě nezklame.
2) Dostáváme zpět více, než kolik dáváme. Pavel píše: „Ten, který dává semeno k setbě i chléb k jídlu, dá vzrůst vaší setbě a rozmnoží plody vaší spravedlnosti“ (2. Koritnstkým 9:10). Všimni si, že některá semena (peníze) nám Bůh dává k jídlu (naše vlastní potřeby) a některá jsou pro „plody naší spravedlnosti“. Co to znamená? Pavel vysvětluje: „Rozdělil štědře, obdaroval nuzné, dobrota jeho trvá navěky“ (2. Korintským 9:9). Abychom byli skutečně spravedliví, musíme projevovat soucit vůči trpícím a štědře dávat těm, kteří se nemohou zaopatřit sami. Bible říká, že když dáváme chudým, že půjčujeme Pánu a On nám to nahradí (Přísloví 19:17). Představ si úrok Božích plateb! Ježíš to popisuje jako „dobrou míru, natlačenou, natřesenou, vrchovatou, která nám bude dána do klína“. Neexistuje nedostatek peněz v tomto světě, Bůh jenom chce, aby se dostaly do správných rukou!
A jen tak mimochodem, dávání není pouze způsob, jak církev zvyšuje svůj rozpočet, je to způsob, jak Bůh pozvedá své děti tak, aby Jeho dílo bylo dokončeno a ony byly požehnány. Tak jak je to s tvým dáváním?