„Neboj se, vždyť já jsem s tebou…“ Izaiáš 41:10

Abys byl úspěšný ve všem, k čemu tě Bůh povolává, musíš být citlivý na Ducha Svatého v tobě a naučit se rozeznat, kdy k tobě mluví skrze Písmo.
Když jsi pod tlakem a v pokušení jít příliš rychle, uslyšíš hlas, který ti říká: „Nemusíte však odcházet nakvap, nemusíte se dávat na útěk, protože Hospodin půjde před vámi, Bůh Izraele bude též uzavírat váš průvod“ (Izaiáš 52:12). Bůh tě přikrývá; zezadu i zepředu. To je dobré, že? Když se chystáš špatně odbočit, nebo udělat špatné rozhodnutí, On ti připomene: „Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin“ (Přísloví 16:9). Když nevíš, jak určitou věc udělat a nemáš prostředky k tomu, abys ji udělal, Jeho hlas zašeptá: „Hospodin tě povede neustále, bude tě sytit i v krajinách vyprahlých, zdatnost dodá tvým kostem; budeš jako zahrada zavlažovaná, jako vodní zřídlo, jemuž se vody neztrácejí“ (Izaiáš 58:11). Máš spolehlivé zaopatření. Když ti dojdou odpovědi a ty nevíš, co dělat, On tě ujistí: „Dám ti prozíravost, ukážu ti cestu, kterou půjdeš, budu ti radit, spočine na tobě mé oko“ (Žalm 32:8). Když břemeno příliš ztěžkne na to, abys ho unesl, uslyšíš Jeho hlas, jak říká: „Na Hospodina slož svoji starost, postará se o tebe a nedopustí, aby se kdy spravedlivý zhroutil“ (Žalm 55:22).
Slyšet Boží hlas může znamenat, že musíš obětovat méně důležité věci a vypnout naladění na jiné hlasy, ale musíš to udělat. Nic, vůbec nic není důležitější, než naučit se rozeznávat Boží hlas, když k tobě mluví.