„Nedopustil žádnému ublížiti jim…“ 1. Paralipomenon 16:21 (BK)

Co bys byl ochoten udělat pro to, abys ochránil své dítě před zraněním? Vynásob to nekonečnem a pochopíš, jak moc Bůh o tebe pečuje.
Nebúkadnesar vzal posvátné nádoby z chrámu v Jeruzalémě a umístil je v pohanském chrámu v Šineáru (Daniel 1:1-2). Poté, co se jeho syn Belšasar stal králem, jedné noci během slavnosti s přemírou alkoholu: „…přinesli zlaté nádoby odnesené z chrámu, to je z Božího domu v Jeruzalémě, a pili z nich král i jeho hodnostáři, jeho ženy i ženiny“ (Daniel 5:3). Kdyby špatně zacházeli s nějakým bezcenným starým pohárem, asi by to nevadilo, ale Bůh investoval příliš mnoho do těchto posvátných nádob na to, aby s nimi dovolil špatné zacházení. Té noci byl Nebúkadnesar a celé jeho království zničeno kvůli tomuto neměnícímu se Božímu principu: „Nedopustil žádnému ublížiti jim, ano, i krále pro ně trestal, řka: ,Nedotýkejte se pomazaných mých a prorokům nečiňte nic zlého‘“ (1. Paralipomenon 16:21-22, BK).
Jako Bohem vykoupené dítě jsi milován, ceněn a chráněn. Proto stůj na této pravdě. Možná budeš bojovat v cizí zemi nebo žít a pracovat v obtížné situaci. Možná budeš muset vydržet velké útrapy kvůli své víře. Ale pochop – Bůh do tebe investoval příliš mnoho na to, aby tě nechal zničit. Pokaždé, když se satan o to pokouší, Bůh přeruší jeho večírek a řekne: „Tuto nádobu je zakázáno zničit; trvalo mi příliš dlouho, než jsem naučil tuto ženu modlit se. Stálo mě to příliš mnoho hodin naučit tohoto muže, jak vítězit. Naučili se, jak stát uprostřed zkoušek. Trpěli příliš mnoho pro mé jméno na to, abych ti dovolil jim ubližovat. Dej od nich ruce pryč, jsou moji!“ Raduj se, dnes tě Bůh chrání!