„…dokud nebudete dotvořeni v podobu Kristovu.“ Galatským 4:19

K duchovnímu růstu vedou tři fáze:
1) Početí: je výsledkem intimity mezi dvěma lidmi. Boží láska k tobě je čistá a bezpodmínečná; otázka zní, jak moc miluješ ty Jeho?
2) Formování: Pavel píše: „Moje děti, znovu vás v bolestech rodím, dokud nebudete dotvořeni v podobu Kristovu“ (Galatským 4:19). Bůh ví, čím musíme projít, než se v nás vytvoří Kristův charakter a On udělá vše proto, aby toho dosáhl.
3) Porod: když se rozhodneš porodit to, co bylo do tebe Bohem vloženo, budeš muset potlačit vše, co ti kdo udělal nebo co o tobě řekl. Bůh ti pomůže s tím, aby to vyšlo ven, ale je na tobě, abys tlačil. Ve skutečnosti, když to neuděláš, tak se nic nestane. Budeš se muset prodrat satanovými útoky ve všech jejich vysilujících podobách, jako jsou například špatné vzpomínky, nízké sebevědomí nebo pocity bezcennosti. Ďábel se může roky snažit držet tě stranou, držet tě zpátky a shazovat tě, ale Bůh ti dnes říká: „Chci, aby ses otevřel, chci tě posilnit, abys přivedl na svět to, co jsem do tebe vložil.“
Když se v rodině narodí dítě, vše se mění. To stejné se děje s tebou. Když přivedeš na svět to, co Bůh do tebe vložil, ovlivní to všechno ve tvém životě. Boží požehnání je přetékajícím požehnáním, které se dotkne každé oblasti tvého života. Matka pozná, když je těhotná, to stejné se děje v duchovní oblasti. Proto neváhej a přiveď na svět to, co Bůh do tebe vložil. Nyní je čas, abys to porodil!