„Vydali se na cestu, chodili od vesnice k vesnici, přinášeli všude radostnou zvěst a uzdravovali.“    Lukáš 9:6

Jednoho večera šel jeden muž do kostela a viděl čtyři chlapce, jak se potloukají na rohu ulice, tak je pozval, aby šli s ním. Udělali to a přišli znovu i příští neděli. Ve skutečnosti se ti čtyři chlapci stali jádrem nedělní školy, ve které začal vyučovat. Po letech se jeho přátelé rozhodli kontaktovat ty čtyři chlapce, aby zjistili, co se s nimi stalo, a vyzvali každého z nich, aby napsal mimořádný narozeninový dopis, který měl být čten na na večírku, jenž měl být překvapením pro jejich starého učitele. Jejich dopisy byly skutečně něčím, co otevírá oči. Jeden chlapec se stal misionářem v Číně, jeden z nich se stal prezidentem Americké federální ústřední banky, jeden byl soukromým tajemníkem prezidenta Herberta Hoovera a ten čtvrtý byl sám prezident Hoover.
Někdy tvá malá setkání jsou setkáními s Bohem, která se uskuteční, když jsi zaneprázdněn jinými věcmi nebo jsi na cestě někam jinam. Pokud nejsi připraven, přijdeš o skutečné požehnání, možnost růst a příležitost dát přednost Božím zájmům před tvými vlastními.
Ježíš opustil pohodlí nebe, aby šel cestou lidských potřeb. Všimni si, že neustanovil trůn v každém městě s tím, že by řekl: „To je moje místo, pokud mě chcete vidět, přijďte sem.“ Ne, šel na trh. Šel do člunů rybářů. Šel do domovů obyčejných lidí. Bible říká, že Ježíš a jeho učedníci „se vydali na cestu, chodili od vesnice k vesnici, přinášeli všude radostnou zvěst a uzdravovali“. Takže v okamžiku, kdy je aktivován tvůj soucit, zastav se. To, co vypadá jako nedůležité setkání, může být setkání s Bohem a může přinést výsledky, o kterých se ti nikdy ani nesnilo.