„Bude jí dána sláva Libanónu…“ Izaiáš 35:2

Vysoké cedry se vysoko tyčily nad ostatní cedry, které rostly na horách Libanónu. Avšak jejich síla nespočívala v jejich výšce, ale v hloubce jejich kořenů. Říká se, že vysoký cedr se mohl ohnout téměř až k zemi, aniž by se zlomil, a vrátit se do původního stavu silnější. Dnes si Bůh používá vysokých cedrů k budování velkých církví.
Znovuzrození je pouhých 5 % procesu; těch dalších 95 % je růst do duchovní zralosti. „Za takovou dobu už byste měli být sami učiteli, a zatím opět potřebujete, aby vás někdo učil abecedě Boží řeči; potřebujete mléko, ne hutný pokrm. Každý, kdo potřebuje mléko, protože nepřivykl slovu spravedlnosti, je jako nemluvně. Hutný pokrm je pro vyspělé, pro ty, kdo mají cvičením své smysly vypěstovány tak, že rozeznají dobré od špatného. Proto nezůstávejme již u počátečního učení o Kristu, ale směřujme k dospělosti…“ (Židům 5:12-6:1). Všimněte si slov „kdo mají cvičením své smysly vypěstovány…“ (viz předchozí verše).
Nemůžete být jako ten starý farmář, který vždycky svědčil na večerním modlitebním shromáždění ve středu: „Nedělám žádné pokroky, ale díky Bohu jsem na pevném základě.“ Jednou na jaře, když jeho traktor hluboko zapadl do hlíny a kola traktoru se točila, ale nikam nejela, náhodou jel kolem pastor. Otevřel své okénko, usmál se a řekl: „Přemýšlej o tom takto, bratře; možná neděláš žádné pokroky, ale díky Bohu jsi na pevném základě.“ Žádné další výmluvy ohledně nezralosti! Musíte zápasit, abyste dozráli a stali se dospělými v Pánu, abyste se stávali ve všem více a více podobni Kristu (viz Efezským 4:13).