„Netrapte se žádnou starostí…“ Filipským 4:6

Jan píše: „Modlím se za tebe, milovaný, aby se ti ve všem dobře dařilo a abys byl zdráv – tak jako se dobře daří tvé duši“ (3. Janova 1:2). Proč to říká? Protože tvoje fyzické tělo prospívá ve vztahu podle toho, jak jsi na tom duchovně. Lékaři říkají, že obavy tlumí tvůj imunitní systém, zvedají tvůj krevní tlak a zvedají hladinu cholesterolu, a ten blokuje tvoje tepny. To vyvolává stav strachu! Věděl jsi, že velké procento všech studentů prvních ročníků medicíny na sebe bere příznaky jakékoliv choroby, kterou studují? Někteří dokonce omdlívají, když jsou jim vystaveni. Jób řekl: „Čeho jsem se tolik strachoval, to postihlo mě, dolehlo na mě to, čeho jsem se lekal“ (Jób 3:25). Obava je jednou ze satanových nejefektivnějších zbraní. Když ignoruješ jeho obavy navozující schémata, neumožňuje mu to získat opěrný bod ve tvém myšlení a okrást tě o požehnání, která jsou právoplatně tvoje, včetně tvého zdraví.
Máš obavy o své zdraví? Napiš si tyto verše na kartičku a nos je s sebou:

1) „Budete sloužit Hospodinu, svému Bohu, a on požehná tvému chlebu a tvé vodě. Vzdálím od tebe nemoc…obdařím tě plností let“ (2. Mojžíšova 23:25-26).

2) „Zahojím a vyléčím tvé rány, je výrok Hospodinův“ (Jeremiáš 30:17).

3) „Můj synu, věnuj pozornost mým slovům, k mým výrokům nakloň ucho. Ať nesejdou ti z očí, střez je v hloubi srdce. Dají život těm, kteří je nalézají, a zdraví celému jejich tělu“ (Přísloví 4:20-22).

4) „Proto vám pravím: věřte, že všechno, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24).