„Netrapte se žádnou starostí…“ Filipským 4:6

Máš dnes obavy? Naprogramuj svou mysl těmito zaslíbeními. A ještě lépe, nos je s sebou a pravidelně je čti:

1) „Buďte rozhodní a udatní, nebojte se a neděste se… S námi je někdo větší než s ním. S ním je paže lidská, ale s námi je Hospodin“ (2. Paralipomenon 32:7-8).

2) „Ale tebe v onen den vysvobodím, je výrok Hospodinův“ (Jeremiáš 39:17).

3) „Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj. Půjdeš-li přes vody, já budu s tebou, půjdeš-li přes řeky, nestrhne tě proud, půjdeš-li ohněm, nespálíš se, plamen tě nepopálí“ (Izaiáš 43:1-2).

4) „Nebojte se a neděste se tohoto velikého množství. Boj není váš, ale Boží“ (2. Paralipomenon 20:15).

5) „Ve světě máte soužení. Ale vzchopte se, já jsem přemohl svět“ (Jan 16:33).

6) „Pokojně uléhám, pokojně spím, neboť ty sám, Hospodine, v bezpečí mi dáváš bydlet“ (Žalm 4:9).

7) „Ty, kdo úpěli, Hospodin slyšel, ze všech soužení je vysvobodil“ (Žalm 34:18).

8) „Doufej, naděje ti kyne, pohleď, budeš uléhat v bezpečí“ (Jób 11:18).

9) „Budou proti tobě bojovat, ale nepřemohou tě, neboť já jsem s tebou, abych tě spasil a vysvobodil, je výrok Hospodinův“ (Jeremiáš 15:20).

10) „Jsem si jist, že ani smrt ani život, ani andělé ani mocnosti, ani přítomnost ani budoucnost, ani žádná moc, ani výšiny ani hlubiny, ani co jiného v celém tvorstvu nedokáže nás odloučit od lásky Boží, která je v Kristu Ježíši, našem Pánu“ (Římanům 8:38-39).

11) „V tebe nechť doufají, kdo znají tvé jméno. Vždyť ty, kdo se dotazují po tvé vůli, neopouštíš, Hospodine“ (Žalm 9:11).

12) „Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici. Ve dne tě nezasáhne slunce ani za noci měsíc. Hospodin tě chrání ode všeho zlého, on chrání tvůj život. Hospodin bude chránit tvé vycházení a vcházení nyní i navěky“ (Žalm 121:7-8).