„Vidění…přijde zcela jistě…“ Abakuk 2:3

Překážky nezničí tvou vizi, ale tvůj postoj. Po vysilujících šestnácti měsících odysey stárnoucí Pavel napsal ze špinavého římského vězení: „Radujte se v Pánu vždycky, znovu říkám, radujte se!“ (Filipským 4:4). Pavel věděl dvě věci, které potřebuješ vědět i ty:

1) Není po všem, dokud Bůh neřekne, že je po všem. Okolnosti a lidé nemají poslední slovo; Bůh má poslední slovo! On „vede naši víru od počátku až do cíle“ (Židům 12:2). Když jsme s Bohem, pak přestat s něčím není jednou z možností. Když přestaneš bez Jeho svolení, máš neomluvenou absenci. Navíc, když opustíš své poslání, ztratíš Jeho ochranu a zaopatření.

2) Nic tě nemůže porazit bez tvého svolení; a ty ho nedáš. Nemůžeš mít kontrolu nad tím, co se ti stane, ale můžeš mít kontrolu nad tím, co říkáš a co děláš. To je vše, co potřebuješ kontrolovat; Bůh bude kontrolovat zbytek. Nemůžeš mít kontrolu nad překážkami, zmatky a pronásledováním, které charakterizují tvou cestu, ale můžeš mít kontrolu nad tím, jestli zareaguješ znechucením, žalem nebo odmítnutím (viz 2. Korintským 4:8-9). Nemůžeš se vždycky vyhnout tomu, abys byl sražen, ale určuješ, jestli budeš vyražen ven. Tím, že odmítneš zůstat dole, odmítáš dát svému nepříteli povolení zničit tvé určení.

Máš Bohem darovaný sen? Odmítni se ho vzdát a „vidění přijde zcela jistě“. Nemáš žádný sen? Požádej o něj Boha. Už se tvůj sen uskutečnil? Požádej Boha o další před tím, než ztratíš radost ze života a motivaci. Máš tak malý sen, že se kvůli němu nemusíš moc snažit? Požádej Boha o větší a sleduj, jak tvá víra roste!