„Máme rozličné dary… Kdo má dar…ať ho užívá v souhlase s vírou.“
Římanům 12:6

V knize Sílit v obdobích života dr. Charles Swindoll píše: „Kdysi dávno se zvířata rozhodla, že by měla udělat něco významného – jako třeba čelit problémům nového světa. Proto založila školu. Vybrala si do svého rozvrhu běh, šplhání, plavání a létání. Aby to bylo jednodušší, všechna se zapsala do všech předmětů. Kachna byla skvělá v plavání. Ve skutečnosti byla lepší než její instruktor! Nicméně jenom těsně prošla létáním a byla velmi špatná v běhání. Protože byla tak pomalá v běhání, musela nechat plavání a zůstávat tam po škole, aby cvičila běh. To poškodilo její chodidla s blanami, takže se stala pouze průměným plavcem.

Ale průměr byl celkem přijatelný, takže se tím nikdo netrápil, kromě kachny. Králík zůstal ve třídě na vrcholu v běhání, ale přivodil si nervovou křeč ve svalech nohou, protože se tolik namáhal při plavání. Veverka byla skvělá ve šplhání, ale potýkala se s neustálým znechucením v hodinách létání, protože její učitel ji nutil začínat od země směrem nahoru místo z korun stromů dolů, takže získala pouze trojku za šplhání a čtyřku za běh. Orel byl problémové dítě a byl několikrát potrestán za to, že byl nepřizpůsobivý. V hodinách šplhání všechny porazil, ale trval na tom, že to bude dělat svým vlastním způsobem!“

„Máme rozličné dary… Kdo má dar…ať ho užívá v souhlase s vírou“ (Římanům 12:6). Když tě Bůh obdaroval a dal ti milost něco dělat, vydej se tomu a pusť to ostatní.