„Vězte, že se vám váš hřích vymstí.“ 4. Mojžíšova 32:23

Davidovo noční „ zastavení se“ s Batšebou se obrátilo v dlouhodobé utrpení. V Žalmu 32 čteme o následcích hříchu pro Davida. Následně se cítil vinen, styděl se a dokonce měl fyzické potíže, protože nebyl čistý před Bohem. Ale tady jeho příběh nekončí. Později, když byl konfrontován prorokem Nátanem, činil pokání. Poté, co rok skrýval svůj hřích, David přišel k rozumu a vědom si svého hříchu hledal Boha.
Pokud chceš vědět, jak se odvrátit od hříchu a selhání, udělej to, co udělal David – padni na kolena, otevři si Bibli, najdi si Žalm 51 a modli se: „Smiluj se nade mnou, Bože, pro milosrdenství svoje, pro své velké slitování zahlaď moje nevěrnosti, moji nepravost smyj ze mne dokonale, očisť mě od mého hříchu!“ (Žalm 51:3-4). Pokud si nejsi jistý tím, co pokání znamená, můžeš použít tuto krátkou modlitbu: „Pane, je mi líto mých hříchů. Odpusť mi v Ježíšově jménu. Amen.“ Skutečné pokání začíná vyznáním, což znamená souhlasit s Bohem, že to, co jsi udělal, bylo špatné, a že je zapotřebí dát to do pořádku. David se modlil: „Doznávám se ke svým nevěrnostem, svůj hřích mám před sebou stále. Proti tobě samému jsem zhřešil, spáchal jsem, co je zlé ve tvých očích“ (Žalm 51:5-6).
Skutečné pokání znamená uvědomit si, že tvůj hřích je na prvním místě především něco, co uráží Boha. Neomlouvá tě říkat: „Toto je můj problém a můj hřích. Nemusel jsem se mu poddávat, ale udělal jsem to. Nemůžu z toho vinit nikoho jiného.“
Potřebuješ se odvrátit od hříchu, nebo máš kontakt s někým, kdo to potřebuje? U pokání to začíná!