„A má-li žena muže nevěřícího…“ 1. Korintským 7:13

Nebuď překvapený, když narazíš na odpor. „Myslím, že můj manžel mě měl raději, než jsem se stala křesťankou a začala chodit do sboru,“ stěžovala si žena svému pastorovi. Pastor jí připomněl, že duchovní boj je součástí křesťanského života a protože věřící a nevěřící jsou na opačných stranách, neměla by tím být šokovaná. Ježíš stanovil dělící čáru: „Kdo není se mnou, je proti mně“ (Matouš 12:30). To jsou silná slova! Neutralita není alternativou v tomto konfliktu. Buď jsme na jedné straně nebo na té druhé.
Ježíš řekl: „Kdybyste náleželi světu, svět by miloval to, co je jeho. Protože však nejste ze světa, ale já jsem vás ze světa vyvolil, proto vás svět nenávidí… Jestliže pronásledovali mne, i vás budou pronásledovat… Ale to vše vám učiní pro mé jméno, protože neznají toho, který mě poslal“ (Jan 15:19-21). Neber si opozici osobně. Netýká se to tebe, ale Jeho jména. On je tím terčem, ne ty, a On je schopen se vypořádat s tou „hozenou dlažební kostkou“!
Řekneš: „Co mám dělat, když jsem kritizován a nepochopen?“ Pokus se nebrat si urážky osobně, abys byl schopen milovat toho člověka a být v postoji, kdy ho můžeš získat pro Ježíše. „Svolávejte dobro na ty, kteří vás pronásledují, dobro a ne zlo… Nikomu neodplácejte zlým za zlé…žijte se všemi v pokoji… Nechtějte sami odplácet… Nedej se přemoci zlem, ale přemáhej zlo dobrem“ (Římanům 12:14-21).
Zkus to – je to Kristova strategie vítězství!