„Já jsem přišel, aby měly život a měly ho v hojnosti.“ Jan 10:10

Ježíš chce, aby ses radoval ze „života v hojnosti“, aniž bys zapadl do věcí, které nemají hodnotu ani význam.
Robyn Coffman říká: „Nepořádek není jenom to, co vidíme; jsou to věci, které nevidíme. Prodlužují tvůj přeplněný časový rozvrh, přidávají nekonečné závazky a nepřekonatelné obavy. Zmatečná mysl znamená příliš přemýšlející, přehnaně reagující, přílišně analyzující, příliš ustaraná a přehnaně zainteresovaná.“
Proto zbav svou mysl nepořádku a zmatku tím, že si vytvoříš seznam věcí, které nebudeš dělat: necítit se provinile, když řekneš „ne” na něco, co může být dobré, ale nesprávné pro tebe; netrápit se tím, jak dobře přizpůsobivé budou tvé děti, až budou dospělé; nevěšet nic nového do své skříně, aniž bys dal něco pryč; necítit se přehnaně zodpovědný za blaho všech; nebrat telefon po určité večerní hodině; neříkat „ano” jen proto, že jsi byl pozván; neplánovat další aktivity na neděle a dny, které trávíš s rodinou; nekupovat něco jen proto, že je to ve slevě; nemyslet si, že musíš vařit jídlo vyžadující více než tři přísady, prát prádlo, uklízet dům a prožívat kvalitní čas se svou rodinou, to všechno v jeden den; nepřemítat o svých vlastních chybách a o chybách druhých; nesrovnávat se.
Čím méně to budeš dělat, tím svobodnější budeš k tomu, abys žil soustředěný, bohatý život. A Bůh ti pomůže žít tímto způsobem. Poslouchej: „On dává zemdlenému sílu a dostatek odvahy bezmocnému… Ale ti, kdo skládají naději v Hospodina, nabývají nové síly“ (Izaiáš 40:29-31). Každý den dej přednost času strávenému s Bohem a všechno ostatní zapadne na správné místo.