„Toho roku, kdy zemřel král Uzijáš, spatřil jsem Panovníka .“ Izaiáš 6:1

Bible říká, že v posledních časech se stanou určité věci. Například:

1) „Budete slyšet válečný ryk a zvěsti o válkách…bude hlad a zemětřesení“ (Matouš 24:6-7). Pro velkou část světa jsou nyní tyto věci denní realitou.

2) Ježíš řekl: „Neboť mnozí přijdou v mém jménu…a svedou mnohé“ (Matouš 24:5). V posledních letech jsme viděli vzrůstající počet falešných proroků, kteří prohlašovali, že mluví jménem Boha.

3) Ježíš také řekl: „…budou vás nenávidět pro mé jméno“ (Matouš 24:9). Vždyť na křesťany se útočí po celém světě, ať už je to Čína, Súdán, Afrika, Saudská Arábie nebo Severní Korea.

4) Další příklad, o kterém Ježíš mluvil: „A toto evangelium o království bude kázáno po celém světě na svědectví všem národům, a teprve potom přijde konec“ (Matouš 24:14). Technologie to stále více umožňují skrze tisk, televizi, rádio a internet.

5) Bůh řekl: „…otřese vším stvořením a promění je, aby zůstalo jen to, co je neotřesitelné“ (Židům 12:27).
Všude kolem nás se různí manažeři poddávají chamtivosti, zatímco naše finanční zajištění se rozpadá v prach. Ale vzmuž se, Boží dítě – když se vlády potácejí a vůdci selhávají, Bůh stále vládne, Jeho Slovo stále platí, Jeho plány se stále naplňují. Izaiáš napsal: „Toho roku, kdy zemřel král Uzijáš, spatřil jsem Panovníka. Seděl na vysokém a vznosném trůnu a lem jeho roucha naplňoval chrám“ (Izaiáš 6:1).
To bylo všechno, co Izaiáš potřeboval vědět, a je to také všechno, co potřebuješ vědět ty! Bůh nechodí po nebeských ulicích a netrápí se tím, co se děje. On je stále na trůnu, proto upři svůj pohled na Něj a měj ho tam upřený! Charles Spurgeon řekl: „Bůh slíbil, že podrží svůj lid a On dodrží své zaslíbení.“