„Když se Abraham třetího dne rozhlédl…“ 1. Mojžíšova 22:4

Bible třikrát říká: „Když se Abraham…rozhlédl…“ To reprezentuje tři etapy tvého chození s Bohem:
1) Okamžik, kdy se ti Bůh zjeví. „I ukázal se Hospodin Abrahamovi…když seděl…ve dveřích stanu. Rozhlédl se a spatřil: Hle, naproti němu stojí tři muži. Jakmile je spatřil…sklonil se k zemi a řekl: ,…nepomíjej svého služebníka‘“ (1. Mojžíšova 18:1-3). Ve tvém životě musí být okamžik, kdy se potkáš s Pánem, padneš k Jeho nohám a řekneš: „Potřebuji tě. Nepomíjej mě.“
2) Okamžik, kdy tě Bůh nasměruje správným směrem. „Když se Abraham třetího dne rozhlédl a spatřil v dálce to místo (oběti)…“ (1. Mojžíšova 22:4). Bůh ho vyzýval k tomu, aby obětoval Izáka, syna, kterého vroucně miloval. Co od tebe dnes Bůh žádá? Řekni „ano“ a nikdy toho nebudeš litovat.
3) Okamžik, kdy tě Bůh zaopatří takovým způsobem, že tě to ohromí. „Abraham se rozhlédl a vidí, že vzadu je beran, který uvízl svými rohy v houští. Šel tedy…a obětoval jej v zápalnou oběť místo svého syna“ (1. Mojžíšova 22:13). Všimni si, Abraham nenazýval Boha „Jehova Jireh“ (Hospodin zaopatří), až když se najednou beran objevil. Ne, ještě před tím, než byl beran v dohledu, než došli na místo oběti, Abraham řekl: „…Bůh sám si vyhlédne beránka…“ (Bůh sám se postará – přel. z angl.). Víra prohlašuje: „Ještě před tím, než něco potřebuji, Bůh už připravil na místo své Boží zaopatření.“ Všimni si, co řekl Abraham: „Na hoře Hospodinově se uvidí (na hoře Hospodinově to bude připraveno – přel. z angl.)“ (1. Mojžíšova 22:14). Když budeš tam, kde tě Bůh chce mít, On se postará o každou tvou potřebu.