„Cokoli děláte, dělejte to upřímně, jako by to nebylo lidem, ale Pánu.“
Koloským 3:23

Dr. Adrian Rogers řekl: „Bůh uchopí obyčejné lidi a dá jim moc dělat neobyčejné věci. Ať už vyrábíš pneumatiky…vkládáš informace do počítače…vykopáváš příkopy nebo umýváš nádobí, ,cokoli děláš, dělej to upřímně, jako…Pánu‘ (viz Koloským 3:23). Ježíšovým domovem byl domek pracujícího muže. Ať už opravováním nábytku nebo uzdravováním duší, Ježíš konal Boží práci, protože lidé potřebují domy a nábytek. Vědomí, že sloužíš Pánu, dává důstojnost údržbě strojů, promazávání aut, roznášení pošty, malování domů nebo sekání trávy. Řekni Bohu: ,Dělám to pro Tebe a budu to dělat ze vší své síly.‘ Takovýto postoj oživí tvoje kroky… Jsi Boží kněz…na celý úvazek, a pokud ti toto nedochází, pak s tebou něco není v pořádku!“ Jak říká Leigh Priebe Kearney: „Žádná práce není dokonalá…vždycky budou existovat věci, ze kterých nebudeš nadšený. Podívej se na ten větší obraz: zjisti, kam firma směřuje a jak ty tam zapadáš. Informuj se: zeptej se, co je důležité pro tvé spolupracovníky a jak jim můžeš pomoci.“ Můžeš mít téměř všechno, co chceš, když dostatečně pomůžeš druhým lidem získat to, co chtějí oni. Pamatuj si, důležité jsou tři věci:

1) Odpovědnost. Pracovníci, kteří se dostanou dopředu, mají společný smysl pro odpovědnost: jsou plně angažovaní ve své práci.

2) Kontrola. Jsou proaktivní, ne pasivní.

3) Výzva. Vidí stresové situace jako příležitosti k růstu. Nečekej na svou loď, až připluje – vypluj, ať se s ní setkáš! Vedení okamžitě nerozpozná tvé schopnosti, nevytrhne tě z bezvýznamnosti a nevystřelí tě na vrchol. Načrtni plán, potom promluv se svým šéfem. Plán hry ukazuje, že jsi připravený k profesionálnímu růstu. Nepřestávej se učit: mluv s lidmi z jiných oddělení, choď na vyučovací hodiny a pusť se do projektů, které přesahují tvou zónu pohodlí.