„…nebudu mít nedostatek.“ Žalm 23:1

Pamatuješ na časy, kdy ty věci, které teď máš, byly věci, o kterých jsi pouze snil? Nyní si uvědomuješ, že trvalá radost nepochází z toho, jakým autem jezdíš, kolik máš peněz na účtu nebo kde bydlíš. Ta slova: „Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatek,“ nás učí, že to, co máme v Bohu, je větší než cokoliv, co nemáme. Zde jsou dva příběhy, které ti pomohou si to uvědomit.
Příběh první. Během krátké misijní výpravy pastor Jack Hinton vedl chvály v kolonii malomocných, když jedna žena, která měla obličej odvrácený od kazatelny, se najednou otočila. „Byla to ta nejošklivější tvář, jakou jsem kdy viděl,“ řekl Hinton. „Její nos a uši byly celé pryč. Zvedla do vzduchu ruku bez prstů a zeptala se: „Můžeme zpívat píseň ,Spočítej svá požehnání‘?“ Přemožený Hinton odešel ze shromáždění. Šel za ním člen týmu, který řekl: „Tuším, že už nikdy nebudeš schopen zpívat tu píseň.“ „Ano, budu,“ odpověděl, „ale nikdy to nebudu zpívat stejně.“
Příběh druhý. Doug McKnight byl diagnostikován se sklerózou multiplex ve 32 letech. Během dalších 16 let ho to stálo kariéru, pohyblivost a nakonec i život. Ale nikdy nepřišel o svou vděčnost. Když ho přátelé ze sboru požádali, aby sepsal seznam námětů na modlitby, reagoval tím, že jim poslal osmnáct požehání, za která byl vděčný, a šest věcí, za které bylo zapotřebí se modlit. Jeho seznam požehnání byl třikrát delší než seznam jeho potřeb! Doug McKnight objevil, že to, co měl v Bohu, bylo větší než cokoliv, co neměl v životě. Už jsi to také objevil?