„…vodí mě na klidná místa u vod.“ Žalm 23:2

Philip Yancey říká: „Víra znamená důvěřovat předem tomu, co bude dávat smysl až zpětně.“ Pokud máš strach z budoucnosti, podívej se zpět a všimni si, jak se Bůh o tebe staral v minulosti. „Beru si však k srdci a s důvěrou očekávám Hospodinovo milosrdenství, jež nepomíjí, jeho slitování, jež nekončí. Obnovuje se každého rána, tvá věrnost je neskonalá. ,Můj podíl je Hospodin‘, praví má duše, proto na něj čekám. Dobrý je Hospodin k těm, kdo v něho naději složí, k duši, jež se na jeho vůli dotazuje“ (Pláč 3:21-25).
Řekneš: „Nevím, co budu dělat, když moji milovaní zemřou.“ Budeš vědět, až ten čas přijde. Řekneš: „Nevím, jak zaplatím tyto účty.“ Jehova Jireh, Pán, který zaopatřuje, tam bude, až ten čas přijde. Řekneš: „Nejsem schopen toto zvládnout; je toho tolik, co neznám.“ Možná chceš vědět všechno příliš brzy. Bůh ti dá moudrost – až přijde ten správný čas. Klíčem je čelit dnešním problémům silou, kterou máš dnes, a ponechat zítřek v Božích rukou.
Během druhé světové války bylo pro Arthura Sulzbergera, vydavatele New York Times, těžké spát a zbavit svou mysl strachu, dokud nepřijal tato slova z písně Veď mě, laskavé světlo: „Nežádám o to, abych zahlédl vzdálený děj; stačí mi vidět na jeden krok.“ A tobě Bůh také nedovolí, abys viděl vzdálený děj. Ne, On zaslibuje světlo pro tvé nohy, ne křišťálovou kouli pro věštění tvé budoucnosti. „Vodí mě“ – a to pro dnešek stačí. A zítra? Najdeme „…milost a pomoc v pravý čas“ (Židům 4:16).