„Obnovuje mou duši (pokoj mysli)…“ Žalm 23:3 (přel. z angl.)

Když nás život zdolává, obvykle hledáme jednu ze dvou věcí. Buď hledáme někoho, kdo zná všechny odpovědi. Potíž je v tom, že když se spoléháš na někoho ve věcech, které může poskytnout pouze Bůh, vystavíš dotyčného člověka selhání a sebe zklamání. Nebo možná hledáme místo, kde je méně problémů.
Paul Harvey napsal: „Poté, co hurikán Andrew zničil jižní Floridu, Patricia Christy slíbila, že odletí prvním letadlem. Byla rozhodnutá vzdálit se od ničivého hororu způsobeného hurikánem tak daleko, jak to jen bylo možné, a chtěla mít klidnou dovolenou.“ Harvey pokračuje: „Dostal jsem zprávu od Patricie Christy. Stála ve frontě na čerstvou vodu na Hawaiském ostrově Kauai poté, co právě zažila hurikán Iniki!“
Ovce se začnou bát, když přijde bouřka, dravci křičí, nebo jsou nuceni přestěhovat se na neznámé území. Jak zvládají takové časy? Tak, že se přimknou blíže k pastýři! Ztratil jsi dnes pokoj své mysli? Čti následující verše Písma; pomohou ti přimknout se blíže k tvému pastýři: „Ať se zaradují všichni, kdo se k tobě utíkají; věčně budou plesat, když je budeš chránit…“ (Žalm 5:12). „Domov je v odvěkém Bohu, na jeho věčných pažích“ (5. Mojžíšova 33:27). „Stvoření opírající se o tebe chráníš pokojem, pokojem, neboť v tebe doufá“ (Izaiáš 26:3). „Hospodin je dobrý, je záštitou v den soužení, zná se k těm, kteří se k němu utíkají“ (Nahum 1:7). Protože „Hospodin na nás pamatuje, on nám žehná…“ (Žalm 115:12).