„…abyste šli v jeho šlépějích.“ 1. Petrova 2:21

Pokud chceš chodit v Ježíšových šlépějích, všimni si několika věcí, které dělal:
1) Nikdy nejednal ukvapeně. Jeho rozhodnutí nebyla reakcí na nátlakové taktiky druhých. Zkušení vyjednavači vědí, že čekání je zbraň; ten, kdo nejvíce spěchá, obvykle skončí s horším výsledkem. Čekání odhaluje slabá místa v jakémkoliv plánu a v motivech lidí kolem tebe. Tvé největší chyby se často stanou kvůli tvé netrpělivosti, proto nejdříve přemýšlej dopředu.
2) Věděl, kdy pracovat a kdy odpočívat. Během bouře na Galilejském moři se učedníci potili, ale Ježíš spal. V Getsemanské zahradě učedníci spali, ale Ježíš se potil. To proto, že věděl, kdy pracovat a kdy odpočívat. Pokud chceš naplňovat Boží vůli a nevyhasnout, potřebuješ se naučit rozpoznat, kdy jednat a kdy důvěřovat, čemu věnovat pozornost a co ponechat v Božích rukou. Nikdo nebyl zaměstnanější než Ježíš. Každý od Něj něco chtěl. Čím jsi úspěšnější, tím více tě lidé budou vyhledávat. Ježíš se oddálil kvůli tomu, aby mohl přijímat.
Věděl, že nemůžeš dávat to, co nemáš. Práce znamená dávání; zbytek znamená přijímání. Ježíš rozuměl této rovnováze; proto toho dokázal tolik během tří krátkých let. Když jsi odpočatý, přemýšlíš jasněji, děláš lepší rozhodnutí, vidíš život smělýma očima, dokážeš toho více v kratším čase. A to, co vytvoříš, vydrží dlouho. Proto přestaň se svým horečným spěchem. Chodit v Ježíšových stopách znamená být veden, ne hnán!