„Na to mysli, v tom žij, aby tvůj pokrok byl všem patrný“ 1.Timoteovi 4:15

Průměrná osoba v jakémkoliv druhu zaměstnání by mohla zdvojnásobit svou výkonnost, kdyby právě teď začala dělat všechny věci, o kterých ví, že by měla dělat, a přestala dělat všechny věci, o kterých ví, že by je dělat neměla. Ne, úspěch nepřichází jenom díky tomu, že něco děláš; musíš dělat ty správné věci a dělat je správným způsobem.
Dr. John Maxwell nám nabízí čtyři pilíře postupu, které bychom měli včlenit do našeho každodenního života, abychom uspěli:
1) Dobrý trenér. Slyšeli jste o tom člověku, který přihlásil svojí mulu do Kentucky Derby? „Nikdy to nevyhraje,“ řekl kamarád. „Já vím,“ odpověděl, „ale my se učíme a rosteme jenom sdružováním se s druhými.“ Musíš být mezi těmi správnými lidmi (viz 2. Tessalonickým 3:7-9).
2) Tvé nejvyšší úsilí. Děláš věci takovým způsobem, v takovém čase a na takovém místě, abys mohl podat nejlepší výkon? Motivuješ sám sebe? Pavlovou motivací bylo: „Nyní je pro mne připraven vavřín spravedlnosti…“ (2. Timoteovi 4:8).
3) Jasný záměr. Buď si jistý tím, čeho chceš dosáhnout. Úsilí bez poznání je jako rychlost bez směru. Pavlovým cílem bylo „…abych dokončil svůj běh a splnil úkol, který jsem dostal od Pána Ježíše…“ (Skutky 20:24).
4) Správné zdroje. Pavel vyzývá Timotea, aby se stal čtenářem (viz 1. Timoteovi 4:13). Do jakých zdrojů bys měl investovat, abys mohl vyniknout?
Dobře hraješ pouze tehdy, když dobře nacvičuješ. Tak jak jsi na tom s nepřetržitostí nácviku? Právě jsi začal? Jsi ve fázi prudkého postupu dopředu? Už jsi dosáhl svých největších cílů a jsi spokojen se slaďováním? Když víš, kde jsi, pomůže ti to poznat, co máš udělat. Proto setrvej v nácviku.