„…povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj.“ Izaiáš 43:1

Dr. Martyn Lloyd-Jones říká: „I když jsi jeden z hemžících se miliónů na tomto světě a i když svět by chtěl, abys věřil tomu, že nejsi důležitý a že nejsi více než skvrna ve velkém množství, Bůh říká: ,Znám tě.‘ Není to úžasné? Udělej si čas a zamysli se nad věcmi ve svém životě, které tě okradly o tvé sebevědomí. Slova jako: ,Nechci tě; už tě nemiluji.‘ Nebo: ,Jste nevhodný pro tuto práci; promiňte, ale propouštíme vás.‘ Nebo: ,Děláš stále stejné hloupé chyby. Nikdy se ti to nepodaří.‘ Nebo: ,Proč jenom nejsi takový, jako je tvůj bratr, tvá sestra nebo někdo jiný?‘“ Pochop toto:
1) Tvá sebeúcta nemůže být založena na tvém zaměstnání. Protože když ho už nemůžeš dělat, cítíš se bezcenný. Zamysli se nad některými slavnými lidmi, které znáš: atleti, umělci, mluvčí, atd. Když už nemohou dělat to, co dělají, často se dostanou do depresí nebo dokonce mají sebevražedné myšlenky.
2) Tvá sebeúcta nemůže být založena na tom, co vlastníš. Nedávno ztratil trh s bydlením až čtyřicet procent své hodnoty během jednoho roku. Milióny lidí viděly pokles svého sociálního postavení a finančního bezpečí, které se změnily v pouhý dým.
3) Tvá sebeúcta nemůže být založena na názoru jiných lidí, protože by tě to vždy činilo zranitelným vůči odmítnutí. Jaké je řešení? Zjisti, co si o tobě myslí Bůh, a na tom postav svůj život. „Nyní toto praví Hospodin, tvůj stvořitel, Jákobe, tvůrce tvůj, Izraeli: ,Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj ‘“ (Izaiáš 43:1). To už nemůže být lepší!