„Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život.“ Jan 6:63

Nečti pouze toto biblické zamyšlení, nech se jím ovlivnit. K tomu, abys z každého zamyšlení získal co nejvíce, porozuměj mu a přemýšlej o něm; jde o zrnko pravdy, o kterém rozjímej během dne.
Pavel řekl Timoteovi: „Uvažuj o tom, co říkám. Pán ti dá, abys všechno pochopil“ (2. Timoteovi 2:7). Čím více o tom budeš přemýšlet, tím více ti Bůh zjeví. Potom najdi verš a nauč se ho zpaměti. Tento verš by měl shrnout pravdu, kterou ses právě naučil. Pokud chceš zlepšit svůj život, učení se Písma zpaměti je jedním z nejdůležitějších návyků, kterým můžeš začít. Napiš si ten verš a přečti si ho pokaždé, když budeš mít příležitost. Stejně jako zaseté semeno, probudí v tobě život. Ježíš řekl: „Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život“ (Jan 6:63). Potom se pokus najít otázku a zaměř ji na sebe. Tato otázka by ti měla pomoci přemýšlet o tom, co jsi právě četl a jak se to týká tebe osobně. Otázka zní nejen: „Co Bůh říká?“ ale „co říká mně?“ Když si budeš zapisovat své myšlenky, možná najdeš odpověď na tuto otázku. Nakonec najdi princip a jednej podle něj. Informace se otočí k proměně pouze tehdy, když uděláš něco s tím, co jsi přečetl.
Jakub napsal: „Kdo se však zahledí do dokonalého zákona svobody a vytrvá, takže není zapomnětlivý posluchač, nýbrž také jedná, ten bude blahoslavený pro své skutky“ (Jakub 1:25). Tvůj život stojí za to, aby sis udělal čas o něm přemýšlet! Takže až si přečteš toto biblické zamyšlení, udělej výše uvedené věci.