„Budu žít v bezúhonnosti srdce ve svém domě.“ Žalm 101:2

Pokud se snažíte spojit „jeho“ a „její“ děti do jedné velké, šťastné rodiny, manželští poradci nabízejí některé nápomocné pohledy, které by bylo dobré přijmout. To, co my nazýváme romantickým štěstím, naše děti často vidí jako domácí pozdvižení. Proto si uvědomte, že to stojí úsilí vyřešit vaše problémy a vytvořit důvěrné prostředí.
Čti znovu 1. Korintským, 13. kapitolu. Klíčem k silné rodině je „láska“. Musíte ji praktikovat každý den. Vaše děti přebírají své vjemy od vás, proto v časech stresu zůstávejte v milujícím postoji. Pamatujte na to, že vy jste si mohli vybrat, vaše děti ne. Nežádaly o to, aby byly postaveny do této situace, proto buďte chápaví a pracujte na posílení jejich pocitu bezpečí během tohoto obtížného přechodného období. Neočekávejte okamžité štěstí. Buďte realističtí ve věci změn souvisejících se spojením dvou rodin. Neexistuje nic takového jako okamžitá důvěrnost nebo úplná slučitelnost. Vybudovat silná pouta a upevnit rodinu vyžaduje čas, proto to dělejte opatrně. Poskytněte sami sobě čas na truchlení nad minulými ztrátami. Ježíš řekl: „Blaze těm, kdo pláčou, neboť oni budou potěšeni“ (Matouš 5:4).
V době druhého manželství svých rodičů mnoho dětí už žilo ve třech různých formách rodiny: ve své biologické rodině, v rodině s jedním rodičem a poté v nové spojené rodině. A navíc, pokud tvé biologické děti nežijí s tebou, asi budeš prožívat pocit osobní ztráty. Když toto neuznáš, povede to k zlosti a duševní poruše, proto jednej s minulostí dříve, než začneš novou budoucnost.