„Hospodin zná cestu spravedlivých…“ Žalm 1:6

Bůh k tobě bude mluvit skrze vztahy. Někdy ti dá přímé zjevení, ale často to bude skrze vztahy. Jeho Slovo říká: „Mějte v paměti ty, kteří vás vedli a kázali vám slovo Boží“ (Židům 13:7). Kdo promlouvá do tvého života? Komu se podřizuješ? Bez dobrých vstupních informací nebudeš chráněn a nasměrován. Zde je několik způsobů Božího směrování:
1) Bůh k tobě bude mluvit skrze tvé dary. „Dar otvírá člověku dveře…“ (Přísloví 18:16). Když Bůh směruje tvé kroky, nebudeš potřebovat rozkopnout dveře dokořán nebo se vtlačit dovnitř. Tvůj dar přinese řešení a naplní potřebu; proto budeš vítán, ceněn a odměněn.
2) Bůh k tobě bude také mluvit skrze tvé myšlenky. „My však mysl Kristovu máme“ (1. Korintským 2:16). Když je naše mysl obnovena Jeho Slovem a v souladu s Jeho vůlí, pak Bůh skrze nás vlastně myslí. Zvaž, jaká je to výhoda! Bůh bude mluvit skrze otevřené dveře. Pavel napsal: „…otevřela se mi zde veliká a nadějná příležitost, ale také protivníků je mnoho“ (1. Korintským 16:9). Bůh ti otevře dveře, ale musíš pamatovat na to, že s každou příležitostí, kterou On dává, přichází také problémy. To buduje tvou víru a posiluje tě to pro budoucnost.
3) Bůh k tobě bude mluvit skrze slovo potvrzení: „…a na vlastní uši uslyšíš za sebou slovo: ,To je ta cesta, jděte po ní…‘“ (Izaiáš 30:21). Všimni si slov „za sebou“. Slovo potvrzení přichází poté, co poslechneš Boha; dává ti tak vědět, že jsi udělal správné rozhodnutí a že jsi na správných kolejích. Ano, můžeš být veden Bohem. Jeho Slovo říká: „Hospodin zná cestu spravedlivých…“ (Žalm 1:6).