„Kdo našel ženu, našel dobro…“ Přísloví 18:22

Svobodní lidé potřebují tři věci:

1) Přijetí. „Kdo našel ženu, našel dobro…“ (Přísloví 18:22). Ale co když nemůžeš najít „dobro“? Tím, že církev klade velký důraz na manželství a rodinu, může způsobit, že svobodní lidé se cítí „mimo“. Bůh „…osamělé usazuje v domě…“ (Žalm 68:7). Proto je začleň, motivuj je a pomoz jim cítit se jako doma.

2) Uzdravení. Lidé, kteří prošli rozvodem, prošli peklem, a nemáme s nimi zacházet jako s podřadnými občany. Bez ohledu na to, kdo je „vinen“ a kdo je „nevinen“, srdce potřebují být uzdravena a životy potřebují být obnoveny. Pohybujeme se v oblasti „uzdravování a přijetí“. Milosrdný Samařan vylil do hlubokých lidských ran olej, což mluví o duchovním zmocnění, a víno, které mluví o radosti. A Ježíš řekl, že bychom měli „jít a jednat také tak“ (viz Lukáš 10:37).
3) Naději. „Bůh utvořil…ženu a přivedl ji k němu“ (1. Mojžíšova 2:22). Povzbuzujme naše svobodné přátele k tomu, aby nebyli hnáni osaměním a nenaplněnými potřebami, ale aby byli vedeni Bohem. Pokud jsi svobodný, zde je modlitba: „Pane, ujisti mě, že věřím ve shodě s Tvou vůlí. Nauč mě, v čem spočívá rozdíl mezi tím, o co musím usilovat, a tím, na co musím čekat a dostanu to od Tebe. Říkají o tobě, že se nikdy neopozdíš. V těchto dnech čekání mě udržuj silným ve víře. Nedovol, abych byl zkrácen o své požehnání. Připomínej mi, že nesmím ztrácet důvěru, protože bude bohatě odměněna. V Kristově jménu. Amen.“