„Kéž jsou naši synové jak štěpy… Naše dcery…jako sloupy vytesané podle chrámového vzoru.“    Žalm 144:12

Charakter a zralost nejsou vlastnosti, které bychom obvykle u našich dětí nacházeli. Předpokládáme, že se tyto věci dostaví později – to je předpoklad, který brání v růstu jejich potenciálu. Bůh má větší očekávání od tvých dětí! V Jeho Slovu čteme:
1) „Kéž jsou naši synové jak štěpy…“ Ne ve svých čtyřiceti, padesáti nebo šedesáti, ale „krásně urostlí ve svém mládí“ (Žalm 144:12). Není nutné, aby promarnili své mládí; mohou růst už v něm. Proč je Bůh přirovnává ke štěpům? Protože mají duchovní kořeny, kterými jsou schopni čerpat Jeho výživu, přijímat Jeho cesty a sílu a jsou narozeni s možností být úspěšní. „Napsal jsem vám, mládenci, že jste silní a slovo Boží ve vás zůstává, a tak jste zvítězili nad Zlým“ (1. Janova 2:14). Haló, to je tvoje dítě, o kterém mluví!
2) „Naše dcery ať jsou jako sloupy vytesané podle chrámového vzoru.“ Proč by Bůh srovnával tvoje dcery se sloupy? Za prvé, protože jsou určeny k tomu, aby byly vzpřímené a aby byly oporou; jsou nepostradatelné pro konstrukční celistvost „budov“. Za druhé, protože zvyšují atraktivnost budovy, přitahují pozornost k její vznešenosti a jsou důvodem, proč obdivovat architekta i vlastníka. Palácové sloupy oslavují Krále, zajišťují, že On i ony vypadají dobře. Tvé děti potřebují, abys věřil v jejich Bohem dané schopnosti. Vzpomínáš, co Ježíš řekl o našich dětech? „…neboť takovým patří království nebeské“ (Matouš 19:14). Jeho víra ve schopnosti tvých dětí je veliká. Tvoje musí být také.