„Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy.“        2. Timoteovi 1:7

Strach je něco, co prožíváš pokaždé, když zkusíš něco nového, jako např. novou práci, nový vztah nebo novou strategii investování. Nikdy nezvítězíš, dokud se budeš poddávat strachu.
Svět firem riskuje selhání pokaždé, když uvádí na trh další výrobek. Svět módy riskuje selhání s každou novou kolekcí oblečení. A přesto jsou firmy ochotny riskovat multimilióny dolarů kvůli tomu, aby zvýšily svůj obchod a oživily svůj prodej. Zvítězí vždy? Ne, ale bez risku nemají žádnou šanci uspět.
Básník napsal: „Byl jeden velmi opatrný muž, který se nikdy nesmál a nikdy nehrál; nikdy neriskoval, nikdy se o nic nepokusil, nikdy nezpíval a nikdy se nemodlil. A když jednoho dne zemřel, jeho pojištění bylo zamítnuto, protože nikdy skutečně nežil. Prohlásili, že nikdy nezemřel!“
Pravda je taková, že my všichni selháváme! Míra selhání lidské rasy je sto procent a všichni (včetně tebe) splňují podmínky pro členství v tomto klubu. Ale to neznamená, že musíš žít ve strachu ze selhání. Víra v Boha je to, co ti dává odvahu konfrontovat své strachy a žít život, který On pro tebe zamýšlel. Pokud ho tak neprožiješ, budeš trpět lítostí nad tím, „co mohlo být“. Nikdy nebudeš dokonalý, takže nikdy nebudeš dokonale úspěšný. To neznamená, že neuspěješ v životě, ale musíš to zkoušet. Strach je „duch“, a když to dovolíš, bude ti vládnout. Bůh ti nabízí tři lepší možnosti: „Sílu…lásku…a rozvahu“ (viz 2. Timoteovi 1:7).