„Ať se děje cokoliv, láska vydrží…láska vytrvá.“ 1. Korintským 13:7

Když Ed a Alice přišli do manželské poradny, terapeut se Alice zeptal: „Co vás na začátku k Edovi přitahovalo?“ Odpověděla: „Jeho silná, tichá povaha.“ Poradce pokračoval: „Tak proč chcete rozvod?“ Alice odpověděla: „Kvůli jeho silné, tiché povaze!“ Někdy je to tak, že to, co nás přitahovalo k sobě, se stane hlavním dráždidlem. V každém vztahu existují časy, kdy to vypadá, že by bylo jednodušší skončit než pokračovat. Ale existují určitě výhody v překonávání vašich problémů, například:
1) Emocionální přínos. Zcela v rozporu s tím, k čemu by nás vedla „kultura Hollywoodu“, rozvedení lidé se pravděpodobněji ocitnou v depresi kvůli pocitu osamění. Ve skutečnosti mnozí říkají, že i když byly ve vztahu neshody, chybí jim někdo, kdo by byl doma, když přijdou.
2) Přínos pro zdraví. Emocionální stres vede k fyzickým problémům a být ve vztahu, zvláště v dobrém manželství, může být přínosné pro vaše zdraví. Je to jako mít vlastní zdravotní sestru nebo terapeuta.
3) Výhody sounáležitosti. To, co tvé děti vidí, ovlivní jejich výběr v budoucnu. Když zůstaneš ve svém manželství, děti se naučí, jak procházet vztahovými problémy. Páry, které žijí v silných manželstvích, pomáhají budovat národ milujících, zodpovědných rodičů, kteří jsou schopni vést své děti po správné cestě. „Ať se děje cokoliv, láska vydrží…láska vytrvá“ (1.Korintským 13:7). Spisovatelka Christy Scannell říká: „Když jsme se s manželem vzali, dohodli jsme se, že to bude vztah do konce života… Týdny před naší svatbou jsme udělali dohodu, že budeme řešit jakékoliv problémy, které se nám postaví do cesty… Ano, bojujeme. Obviňujeme se. Říkáme jízlivé poznámky…ale neodejdeme od sebe, ani nebudeme vyplňovat formuláře…ať se děje cokoliv, zůstaneme spolu.“