„A vytrvalost ať je dovršena skutkem…“ Jakub 1:4

Ptal ses někdy Boha: „Proč musím čekat tak dlouho?“ Jestli ano, zde jsou čtyři důležité věci, které potřebuješ vědět:
1) Čekání tě trénuje. Čas strávený čekáním může být časem výuky. A pokud se učíš, tak neztrácíš čas. Bůh tě připraví na bitvu, protože On je dobrý generál. „Požehnán buď Hospodin, má skála, který učí bojovat mé ruce…“ (Žalm 144:1).
2) Čekání tě napravuje. Žalmista napsal: „Dokud jsem se nepokořil, bloudíval jsem, nyní dodržuji, co jsi řekl“ (Žalm 119:67). Bolest může být přínosná. Nepřízeň může vést k duchovnímu pokroku, pokud jsi ochoten v ní něco dobrého hledat a nalézat. Bolest tě nutí hledat odpovědi u Boha, spoléhat se na Něj místo na druhé, poučit se ze situací, kdy ses odchýlil z cesty, hladovět po Jeho přítomnosti a Jeho hojivém doteku, naslouchat Jeho instrukcím a být citlivý na změny, které On chce vnést do tvého života. Ano, můžeš použít svou bolest k tomu, aby ses posunul dopředu.
3) Čekání odhaluje, kdo jsou lidé kolem tebe. Motivy nejsou snadno rozlišitelné. Důvěřuj Bohu, ale lidi zkoumej. To je duchovní. „Připomínej si celou tu cestu, kdy tě Hospodin, tvůj Bůh, vodil po čtyřicet let na poušti, aby tě pokořil a vyzkoušel a poznal, co je v tvém srdci…“ (5. Mojžíšova 8:2). Lidé jsou schopni skrývat své záměry a motivy po dlouhou dobu, ale čekání obvykle vynese pravdu na povrch.
4) Čekání poskytuje Bohu čas problém vyřešit. On je Bůh, který činí zázraky, proto nechoď před Ním a nepřiprav Ho o příležitost projevit Jeho moc ve tvém životě.