„Oči všech s nadějí vzhlížejí k tobě…“ Žalm 145:15

Když se Bůh představil Abrahamovi, nazýval sám sebe El Shaddai, což znamená „Dárce všeho“. A dnes ti Bůh říká: „Budu ti vším, co potřebuješ!“ Nyní víš, že Bůh je schopen; ale nekladeš si občas otázku, jestli je ochoten? Prostě mít zjevení Boží schopnosti nestačí; kvůli tomu, abys získal pevný základ pro svou víru, musíš také věřit, že On to udělá.
Jednoho dne přišel k Ježíšovi malomocný a řekl: „,Chceš-li, můžeš mě očistit.‘ Ježíš se slitoval, vztáhl ruku, dotkl se ho a řekl: ,Chci, buď čist‘“ (Marek 1:40-41). Nedopusť, aby tě satan přesvědčil o tom, že Bůh se o tebe možná postará, nebo možná ne. Bible říká: „Můj Bůh vám dá všechno, co potřebujete…“ (Filipským 4:19). Všimni si, Bible neříká: „Bůh je moc.“ Ale říká: „Bůh je láska.“ Zaměřuje se na Jeho ochotu použít svou moc spíše než na moc samotnou. Protože Bůh má milující srdce, použije svou moc k tomu, aby naplnil tvé potřeby.
Bůh má ve skutečnosti velkou radost, když naplňuje tvoje potřeby. „Hospodin je milostivý, plný slitování, shovívavý a nesmírně milosrdný. Hospodin je ke všem dobrotivý, nade vším, co učinil, se slitovává… Oči všech s nadějí vzhlížejí k tobě a ty jim v pravý čas dáváš pokrm, otvíráš svou ruku a ve své přízni sytíš všechno, co žije“ (Žalm 145:8-9 a 15-16). Bůh možná neodpoví na tvou modlitbu způsobem, jakým si myslíš, že by měl, nebo tehdy, kdy si myslíš, že by měl, ale když Mu budeš důvěřovat, odpoví způsobem, který je pro tebe nejlepší.