„Hospodine, otevři mu prosím oči, aby viděl!“ 2. Královská 6:17

Bible zaznamenává: „Za časného jitra vstal sluha muže Božího, vyšel ven, a hle, vojsko s koni a vozy obkličovalo město. Mládenec Elíšovi řekl: ,Běda, můj pane, co teď budeme dělat?‘ Odvětil: ,Neboj se, protože s námi je jich více než s nimi.‘ Potom se Elíša modlil: ,Hospodine, otevři mu prosím oči, aby viděl!‘ Tu Hospodin otevřel mládenci oči a on uviděl horu plnou koní a ohnivých vozů okolo Elíši“ (2. Královská 6:15-17). Díky Boží moci služebník viděl anděly.
A Bůh ti může pomoci vidět Jeho ruku při práci v tom, čím procházíš dnes. Nikdy neslibuje, že od nás odejme naše zápasy, ale slibuje, že změní způsob, jak se na ně díváme.
Poté, co Pavel vyjmenoval své mnohé problémy, píše: „Ale v tom všem slavně vítězíme mocí toho, který si nás zamiloval“ (Římanům 8:37). My bychom dali přednost jiné předložce. Vybrali bychom si: „Kromě všech těchto věcí…“ Ale Pavel říká: „Ale v tom všem…“ Řešením není vyhnout se potížím, ale změnit způsob, jak se na věci díváme. Bůh se ptá: „Kdo působí, že je člověk…vidící nebo slepý“ (2. Mojžíšova 4:11). Bůh dovolil Elíšovu služebníkovi, aby viděl armádu andělů, Jákobovi, aby viděl žebřík směřující do nebe a Saulovi z Tarsu, aby uviděl Ježíše na své cestě do Damašku. Slepý muž řekl Ježíšovi: „Pane, ať vidím!“ (Marek 10:51) a odešel s jasným zrakem. Požádej dnes Boha, aby ti dovolil vidět v tom Jeho ruku.